MENS

houtskool en grafietpotlood 

'Frans'

houtskool, 35x50 cm (incl. lijst), 2023

Een mooie opdracht. Ik mocht gelijkende portretten van Frans maken; voor zijn twee dochters. Het was een bijzonder moment voor beiden om een getekend portret van hun dierbare vader te mogen ontvangen! Eerst dachten ze dat een  van de portretten een geprinte kopie was. Toen ze de werken eens goed gingen vergelijken ontdekten ze dat ze beiden echt een uniek getekend portret overhandigd kregen, dat was opnieuw een leuke verrassing. 


‘Welkom op de wereld, kleintje!’ 

houtskool  en grafietpotlood 30x30 cm, 2021

Dit portret van een pasgeboren baby’tje heb ik in opdracht mogen tekenen. De opdrachtgeefster overhandigde dit aan de trotse oma en opa. Vanaf een kleine foto heb ik het portret gemaakt, hierbij heb ik wat toegevoegd en weggelaten. Het kindje heb ik bijvoorbeeld een toedekkend lakentje gegeven. Ik koos, in overleg met mijn klant, voor een rustige zachte houtskool- en grafiet tekening  met een bijpassende klassieke lijst. 


‘Knap Menneke!’ 

houtskool, 20x20 cm, 2023

Wat ben ik trots en blij met zo’n vader! Een klein portret van hem als klein ventje. De tekening heb ik gebruikt voor het maken van een uitnodiging. Wat vind ik het fijn om een uitnodiging voor zijn 80-e verjaardag te kunnen maken. Wat een knap menneke, hè?! En…met wat rimpels erbij, is hij dat nog steeds! 


‘Remembrance’ 

houtskool met als achtergrond acrylverf 35x45 cm, 2021

Eén van mijn eerste houtskoolwerken. Een werk waar ik echt van ben gaan houden.  De blik van deze onbekende man gaf mij een gevoel van 'herinnering'. Hij leek een melancholische en tegelijkertijd gelukkige herinnering te hebben. Deze blik heb ik, in dit vrije werk, met houtskool op papier gezet. De tekening heb ik een mooie heldere achtergrond in acrylverf gegeven. 

'Remembrance is a form of meeting' ('Herinnering is een vorm van ontmoeting', ©ď¸Kahlil Gibran, schrijver, kunstschilder, 1883-1931).


‘Broers’

houtskool en grafietpotlood 40x40 cm, 2021

Dit portret van deze gave jongens heb ik in opdracht mogen maken. Ik heb gekozen voor een contrastrijk beeld met een zachte achtergrond. De kleding heb ik als een schets laten staan om het portret iets minder 'klassiek' en meer 'speels' te houden.


‘Samen’ 

houtskool en grafietpotlood 40x50 cm, 2020

In opdracht heb ik een dubbelportret mogen maken van dit leuke stel. Hierbij heb ik, in overleg met de klant, gekozen voor een donker en stoere achtergrond.


‘Tough’ 

houtskool 30x40 cm , 2021

Stoer, mooi, zelfverzekerd, ‘wie-doet-me-wat’. Dat vond ik van de uitstraling van dit model. Op de foto is het kapsel niet zichtbaar; alleen het gezicht was te zien. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Blonde lange haren in een stoere omgeving. Houtskool met accenten in witte acrylpen.         

                                                           150,- incl passe partout


‘Vrije schoonheid’

houtskool 30x40 cm, 2022

In dit portret maakte ik gebruik van houtskool en water. Hierbij heb ik het houtskool en water af en toe hun eigen vrije weg laten gaan. De vrije, imperfecte structuren die ontstonden benadrukken juist de perfecte schoonheid van dit model.                                                    

€150,- incl passe partout


‘Hollandse meester met een knipoog’ 

houtskool 20x24 cm, 2021

Deze kleine studietekening op gepigmenteerd papier pakte zo goed uit dat ik hem heb ingelijst. Ik had een prachtige oude houten lijst gevonden. Er stond onderaan “Frans Hals” op, een ‘oude Hollandse meester’! Dat was een leuke ontdekking. Bij zo’n ouderwetse lijst hoort gewoon zo’n mooi klassiek portret. 

175,- incl lijst


‘Rosa’ 

grafietpotlood 25x30 cm, 2020

Dit is mijn dochter. Lange blonde haren, wit shirt en lichte huid en ogen. Ik had er voor kunnen kiezen een wat donkerder shirt te maken, maar juist het vele licht vind ik mooi contrast geven met de ruwe donkere achtergrond. 


‘Bruce’ 

houtskool 20x24 cm, 2020

Een kleine houtskoolschets van mijn idool Bruce Springsteen. Wie weet mag ik ooit een groot werk voor hem maken. Een mens moet blijven dromen, toch?!


‘Jaren 20’ 

grafietpotlood 20x24 cm, 2021

Deze kleine tekening is gemaakt met overwegend grafietpotlood. Grafietpotlood is van zichzelf niet diep zwart. Alleen het 'donkerste donker', zoals de pupillen heb ik gemengd met houtskool.

€25,- incl passe partout


‘Al Pacino’ 

houtskool 20x24 cm, 2020

Een kleine ruwe schets van de karakteristieke kop van Al Pacino.

€45,- incl passe partout


houtskool

20x30 cm 2020

Een kleine studietekening. Gepigmenteerd ‘oud' papier vond ik het beste passen bij dit strenge ouderwetse beeld. Ik heb dit nagetekend van een tekening van Pinterest. Helaas bronvermelding niet meer te achterhalen. 

€45,- incl passe partout