MENS

gemengde technieken 

‘Green eyes’

pastelkrijt 30x40 cm, 2023

Dit krachtige knalharde portret maakte ik met een klein palet. Enkel groen, blauw, rood en wit.  Met vlotte bewegingen bracht ik met stukjes krijt kleur aan. Daarna details en speelse accenten. Een experiment als afsluiter van een leuke cursus op de  Gooise Academie voor Beeldende Kunsten, onder leiding van de inspirerende docent Philip van Tol

€75,- incl passe partout


'Redheaded woman' 

mixed media 30x40 cm, 2020

Een vrij werk gemaakt met meerdere mediums. Houtskool, gekleurd pastelkrijt, witte inkt en hier en daar een accent met aqrylverf. Een recept wat een ruwe en natuurlijke uitstraling geeft. 

 €150,- incl passe partout


'Gedurfd omber' 

mixed media 30x40 cm, 2020

In dit vrije werk was ik eerst van plan om alleen houtskool te gebruiken. Gaandeweg koos ik voor kleur. Hierbij volgde ik mijn gevoel en koos voor een mooi gebrande omber en sienna in combinatie met gedurfde penseelstreken indigoblauw en wit. De kleur omberbruin heb ik terug laten komen in de ogen.

150,- incl passe partout


'peinzend'

mixed media 50x40 cm. 2021

Een portret in de vorm van een lijntekening. Het is een uitdaging om met slechts een paar lijnen iemand herkenbaar neer te zetten. In eerste instantie wilde ik het bij alleen lijnen houden. 'Less is more'. Eenvoud is vaak het beste. Bij deze lijntekening ging ik iets verder. Door wat kleur en structuur toe te voegen werd de lijntekening net wat levendiger. 


‘blue lady’

mixed media 30x40 cm, 2020

In dit werk maakte ik gebruik van houtskool en aquarelverf. Ik begon met de achtergrond in waterverf, waarbij ik grof de schaduwen neerzette. Daarna heb ik het portret met houtskool verder uitgewerkt, waarbij ik niet teveel nadruk legde op details. Dit ruwe en tegelijkertijd frisse werk is zo ontstaan. Een perfect evenwicht tussen de stoere soberheid van houtskool en de lichte frisheid van aquarel. Geïnspireerd door Juna Biagioni.

€150,- incl passe partout


‘krulspelden’

30x40, 2022

Men neme schoolkrijt van de kinderen, een papier en gaat losjes aan de slag. Niet teveel nadenken, gewoon het krijt op het papier zetten en doen!  Een goede oefening met een mooi kleurrijk resultaat. Naar een werk van Chantel Barber. 

150,- incl passe partout


‘vlotte man’

pastelkrijt en houtskool 24x30 cm, 2022

Een heel ander medium dan wat ik gewend ben: krijt. Dit materiaal ‘dwingt je’ om los te werken. Geweldig vind ik het om hierbij de details en kenmerken van een persoon neer te zetten. Vooral bij dit soort losse werken komt mijn motto “kijken-zien, horen-luisteren, voelen- en in dit geval krijten” goed naar voren. Voelen (dus niet teveel nadenken) en het pigment direct neerzetten. In een klein uurtje stond dit op papier. Met dank aan een leerzame (en zeer vlotte) webinar van Alain J. Picard. 


‘Nieuw leven’ 

pastelkrijt 30x30 cm, 2022

Een mooie opdracht. Het prille begin van 2 nieuwe levens samen in 1 beeld. Op een echo krijg je natuurlijk nooit beide kindjes tegelijk in beeld. Daar heb ik wel een oplossing voor. Samen met de toekomstige mama en papa bedacht ik deze compositie. Krijt/pastel op een donkere achtergrond. 

30x30 cm

Dezelfde 2 echo’s samen op 1 doek. Deze versie in een iets strakker en rustiger beeld.