DIER

houtskool-grafietpotlood

‘Jongere jaren’

30x30 cm, 2023

Een dierbaar aandenken aan dit trouwe maatje. Eerder mocht ik een aquarel maken voor haar baasjes. Voordat ik ga schilderen maak ik altijd eerst een houtskoolschets om de uiterlijke karaktertrekjes te leren kennen. Deze schets heb ik uiteindelijk iets verder uitgewerkt. Mijn aandacht werd getrokken naar de kleine krullen in haar nek. Door de achtergrond hier meer diepte/donkerte/contrast te geven wordt de aandacht er meer naartoe getrokken. Zo laat ik jouw ogen dwalen van de lieve ogen,  het neusje en via het krulletje weer terug naar de ogen.


‘Britse Korthaar’ 

30x30 cm, 2021

Voor een collega heb ik dit dierportret van haar kat gemaakt. Deze prachtige Britse Korthaar heb ik met houtskool op papier gezet. Houtskool geeft dit portret een stoere en natuurlijke uitstraling. Mooi om te zien hoe ontroerd iemand raakt wanneer je zoiets persoonlijks overhandigt.


‘Trouwe vriend’ 

30x40 cm, 2021

Dit werk heb ik in opdracht mogen maken. Dit lieve en trouwe dier als een mooie herinnering vereeuwigd op papier. In dit portret heb ik naast houtskool ook grafiet gebruikt, dit geeft het portret een iets zachtere uitstraling.


‘Teckel’

40x50 cm, 2020

houtskoolschets van een teckel. Dit was de beginfase van een groot dierportret met veel kleur en veel lagen. Ik laat een foto zien van deze beginfase omdat ik het in zijn puurheid en eenvoud ontzettend mooi vind. "Less is more" 


‘Pony’ 

30x40 cm, 2021

Een portret van een bijzonder mooi en sierlijk dier. Wat mooi om het ontroerende gezicht te zien van de eigenaresse van dit prachtige dier, toen ik haar het dierportret overhandigde.


‘Maatjes’ 

40x50 cm,2020

Een leuke opdracht van een portret van deze twee ondeugende maatjes. Een kleine teckel samen met zijn grote vriend.


‘Boef’ 

25x30 cm, 2021

Fijn om een gezin te kunnen verrassen met een houtskooltekening van hun trouwe maatje. Een boef met een krans van bloemen op zijn kop. 


‘Krulstaart’ 

30x30 cm, 2020

Lieve vrienden heb ik kunnen verrassen met dit "portret" van een van hun ondeugende kune-kune- varkentjes. In de verte zie je hun zoontje staan. Ik heb veel plezier gehad in het maken van dit grappige werk; en wat mooi om te zien hoe blij ze waren toen ik hen het schilderij overhandigde.


‘Lipizzaner’ 

25x30 cm, 2020

Voor deze tekening van een prachtig wit paard heb ik vooral grafietpotlood gebruikt. Voor het "donkerte donker" heb ik houtskool gemengd met grafiet. Hoe zacht een grafietpotlood ook is, het is nooit zo donker als houtskool. 

€45,- incl passe partout


‘Wit-zwart paard’ 

25x30 cm, 2020

Het was even 'omdenken' bij het maken van dit werk. Tekenen met wit 'houtskool' (eigenlijk gewoon kalk) op zwart papier.

€45,- incl passe partout


‘Vriendschap van een hond’ 

40x40 cm, 2020

Dit portret heb ik in opdracht mogen maken voor het baasje van dit bijzondere dier. Een dierbare herinnering aan een liefdevolle en trouwe vriendschap tussen mens en hond.


‘Neus peuteren’

24x30 cm, 2021

Een grapje moet kunnen, toch?!

25,- incl passe partout


‘Ruw Haar Teckel’ 

15x20 cm, 2020

Een kleine snelle houtskoolschets van een  ruwhaarteckel.