DIER 

gemengde technieken 

‘Appie’

30x40 cm, 2024

Dit portret van dit leuke dier mocht ik in opdracht maken. Een liefdevol cadeau om te geven. De dame waarvoor het gemaakt werd houdt van een mooie inrichting. Het leek mij spannend om heel subtiel de kleuren van het behang en muren toe te voegen in het werk. Hierdoor wordt het een perfect passend portret voor in haar woonkamer. 


‘Jack Russel’

25x30 cm, 2023

Een mooie opdracht. Een portret van een Jack. Hierbij heb ik meerdere materialen gebruikt; een mix van houtskool, aquarel, pastel, krijt en pen. Het geeft een heel natuurlijk effect. De prachtige roestbruine kleur van zijn vacht komt zo mooi tot uitdrukking. 


‘Beautiful Shih Tzu’

25x30 cm, 2023

Dit is mooie kleine Beau, het hondje van een collega. Eigenlijk van haar moeder, maar ze mag vaak komen logeren en gezellig mee naar de praktijk. Je moet opletten waar je loopt, want ze zit graag achter je! Voor dit portret heb ik aquarelverf, houtskool en krijt gebruikt; een mix van mijn favoriete materiaal in één werk. Dit recept geeft een natuurlijke uitstraling waar ik zo van hou. Het portret van Beau komt in de wachtkamer van de kliniek te hangen.


40x50 cm, 2023

Iedere keer wanneer ik aan een nieuw project begin ontdek ik nieuwe dingen en leer ik weer iets bij. Dit werk is gemaakt met vooral aquarelverf, krijt en een klein beetje houtskool. Schilders die bekend zijn met de aquareltechniek weten dat het maken van een aquarel uit meerdere fasen bestaat. Bijna wilde ik het werk niet af maken. Ik miste het contrast en wist even niet hoe ik dit kon veranderen. Dit had ik van tevoren al kunnen zien in de prachtige foto van dit  mooie dier.  Toch ben ik doorgegaan en heb er meer contrast in aangebracht. Nu ben ben er heel blij mee. Wat was die laatste fase, de fase van de details leuk. Die hoorns… wat genoot ik ervan om daar detail in aan te brengen. Prachtig dier! Ik mocht iemand blij maken met dit werk wat in een prachtig gerenoveerde boerderij komt te hangen. Naar een foto van Mieke Bazuin


‘rust’

50x65 cm, 2022

In dit grote werk gebruikte ik meerdere materialen. Houtskool, krijt en acrylverf. Deze prachtige kat  zit in een opnamehok, op de kliniek; bij te komen van een operatie. Ineengedoken in het schemerige licht, op een zachte deken, met een warme kruik. Nog wat suf kijkt hij mij aan. 'Kom maar rustig bij, kleine vriend, je krijgt hier alle tijd'.  Dit werk was te bezichtigen in het ‘Huis van Eemnes’  en hangt nu in de spreekkamer van onze praktijk.

€275,- incl passe partout en  lijst