in- en om het huis

‘little house’ beach

aquarel 15x20 cm

Het huisje deze keer op het strand tijdens een mistige ochtend. Dit keer een aquarel op hard board. Het water en pigment gedraagt zich hier anders op dan op papier. Zoekend naar hoe de techniek toe te passen, maar niet minder leuk!


‘little house’ on the hill

aquarel 12x17 cm

Een klein huisje op een heuvel. Heerlijk die ruimte. Het begin van een nieuwe serie. Wordt vervolgd…


Abstract landschap

Aquarel, 15x20 cm

Een klein werk waarbij ik de paar pigmenten en het vele water hun eigen weg heb laten volgen. Hier en daar bijsturen en accenten leggen. Heerlijk om te doen en het geeft altijd een verrassend effect. De kracht van een aquarel!


‘In de heuvels’

aquarel 12x17 cm

Een heel los werkje. met een paar regels in gedachten: vergrijzing en verlies van details in de verte. meer kleur en scherpte in de voorgrond. Spelen met de kracht van kleur door deze af en toe naast elkaar te plaatsen. Het is uiteindelijk een wat druk beeld geworden, maar wat een goede oefening!

Ik evalueer altijd een werk. wat vind ik mooi? wat vind ik niet mooi? Welke dingen kan ik weglaten in het vervolg? Wat ging goed, hoe deed ik dit precies? Wat ging niet goed, hoe pak ik dit de volgende keer aan? Welke kwasten vond ik fijn om te gebruiken enz..enz..


‘Het woud’

aquarel  12x17 cm

Wat doe je op een koude en regenachtige herfstdag? Met een warme kop chocolademelk gezellig bij mijn ouders aan tafel experimenteren met aquarelverf. Wat hou ik toch van de losse uitstraling die een aquarel kan hebben. Suggestie is heel belangrijk. Details onbelangrijk. Less is more!

De witte krassen in de verte suggereren de stammen van de bomen; het blauw en vage suggereert afstand. De kleur en iets meer detail onderaan geeft een suggestie van dichtbij. En voilà: we hebben een landschap!


‘Loosdrechtse Plassen’

olieverf op paneel 24x27 cm

Wat een vrijheidsgevoel, plein air schilderen, heerlijk in de buitenlucht. Met een sloep naar een eilandje op de Loosdrechtse plassen varen, spullen klaarzetten en schilderen maar! Gauw de eerste lagen opzetten, want het licht verandert snel. Diepte creëren. Zon en regen trotseren en…in de verte een zeilbootje toevoegen; een schilder beslist tenslotte zelf wat er op een doek verschijnt. Geschilderd tijdens een 'plein-air' schildersessie onder leiding van de bevlogen docent Eduard Moes

€75,-


Kleine aquarel Le Marche, Italië 

aquarel 11x17 cm, 2023

Op vakantie neem ik mee: een klein aquarelsetje en mijn journal. Deze kleine aquarel maakte ik in het mooie Italië. Een prachtig uitzicht vanuit onze tent. Genieten van bergen, groene heuvels, olijfbomen, lavendel en natuurlijk mijn favoriete klaprozen. Met de paarse lavendel heb ik wat gesmokkeld. Deze zijn in april nog niet in bloei,  maar het is het eerlijk recht van een schilder daar verandering in aan te brengen :). Mooie herinneringen komen boven als ik hiernaar kijk. Deze aquarel gaf ik aan onze gastvrouw- en heer van 'Camping44'


‘Live a good life’ 

acryl op linnen 250x180 cm, 2021

Een groot project voor ons huis met een betonnen vloer. De geluiden klonken in de ruimte erg hard en hol. Daarom maakte ik dit grote linnen geluiddempend kunstwerk. Wat scheelt dit enorm! En die grote kale muur was gelijk mooi aangekleed. Naar een werk van Jan Mankes


‘River’

acrylverf 40x40 cm, 2022

Kleur, kleur en nog eens kleur. Ik heb hier gekozen voor knallende contrasterende kleuren in een losse omgeving. Dit werk is opgezet met enkel een spatel. Dit dwingt je los te werken. Paars is eigenlijk een kleur die ik niet snel gebruik, maar door dit project ben ik de kleur wat meer gaan waarderen. Wie weet ga ik het vaker gebruiken.

verkocht


‘Kettle’ 

Acrylverf op canvas 20x30 cm, 2021

Een klein stilleven naar een ouderwets olieverfschilderij. Een opgepoetste ketel met wat knoflook erbij. Een vreemde combinatie die je vaak ziet op klassieke werken. 

€75,-

 


Verhuisbericht

20x30 cm, 2021

Een leuke opdracht. Een aquarel wat gebruikt is als illustratie voor een verhuisbericht. De nieuwe bewoners vroegen mij hun kat er ook bij te schilderen. Hij bewaakt hun mooie nieuwe thuis!


‘Thuis tussen de klaprozen’  

10x15 cm, 2022

Een klein aquarel op een ansichtkaart. Een mooi landschap, ondergaande zon, in de verte een boerderij en natuurlijk weer mijn favoriete klaprozen. 


‘Rhododendron’

acrylverf 40x40 cm, 2022

Ik moet eerlijk bekennen dat paars niet mijn favoriete kleur is, maar deze rhododendron kon ik niet weerstaan. Na wat veldwerk, zoeken naar compositie, schetsen en foto’s maken, ben ik met acrylverf aan de slag gegaan. Hierbij steeds in mijn achterhoofd houdend niet teveel in detail te treden. Sta je met je neus op het werk dan zie je de losse penseelstreken. Neem je een paar passen afstand dan zie je de doorkijk tussen de bladeren. De paars-roze bloemen van deze prachtige struik met hun weerspiegeling in het water. Gemaakt tijden een heerlijk schilder retraite van Marieke Kamperman.

€150,-incl passe partout