DIER

aquarel

‘Boerenzwaluw’

20x20 cm, 2023

Een boerenzwaluw in vogelvlucht. Met een losse penseelstreek in de vleugels en wat spetters (altijd spannend waar deze terecht komen) bracht ik meer beweging in de speelse vlucht van deze kleine vogel. Rondom ons huis leven een aantal van deze prachtige diertjes. Mooi om te zien hoe ze een nest tegen onze gevel maken. Een kort moment kleven ze, met hun scherpe nageltjes, aan de stenen om vervolgens met hun bek wat klei aan te brengen op het groeiende nest om vervolgens met een duikvlucht nieuw nestmateriaal te gaan halen.

€25,-inclusief passe partout


‘Kooikerhondje’

30x40 cm, 2023

De prachtige roestbruine kleur van een kooikerhondje. Hier en daar valt het licht als goud op de vacht. Een feestje om deze kleuren met aquarelverf op papier te schilderen. Het portret komt in de wachtkamer van de kliniek te hangen.


‘Bearded Collie’

30x40 cm, 2023

Eén van de serie aquarellen die ik nu aan het schilderen ben. De prachtige Bearded Collie van een collega.  de serie komt straks in de wachtkamer te hangen. Als je goed kijkt zie je ook in zwart veel kleuren. Echt zwart is vaak een combinatie van bruin en blauw. Met deze 2 kleuren kan je de meest mooie ‘zwarten’ creëren. 


‘Jongere jaren’

30x40 cm, 2023

Een trouwe kleine vriend. Een trouw maatje wat nog geniet van haar oude dag. Ik heb haar geschilderd in haar wat jongere jaren. Ze kijkt nu niet meer zo helder uit haar ogen en is stram van ouderdom. Dit hoort bij een mooi en lang leven.  Vaak wordt een kleur achtergrond gekozen die het portret eruit laat knallen. Voor dit  lichte hondje heb ik juist gekozen voor een witte achtergrond. Het geeft een natuurlijk zacht, licht en levendig beeld. Ondanks haar lichte vacht ‘verdwijnt’ ze niet in de achtergrond. Ik heb overwegend  aardetinten gebruikt met subtiel hier en daar een fel kleurtje voor de levendigheid. 


Duitse Herder

30x40 cm, 2022

Een mooie opdracht. Wat heeft dit dier toch een prachtige kop. De vacht blauwzwart, goudbruin...en die ogen... Een geweldig leuke uitdaging om hier een aquarel van te maken. Aquarel laat zich niet sturen. Je kan een aquarel, zoals bv een olieverfschilderij, niet eventjes corrigeren of overschilderen. Dat maakt dat je bij een aquarel het pigment en water vrijheid moet geven. Dit maakt een aquarel zo speciaal. 


‘Schotse Hooglander’

28x35 cm, 2022

Tijdens een wandeling op de Larense heide kom je nog eens wat tegen… Ik heb een paar grappige en mooie foto’s kunnen maken van dit nieuwsgierige aagje. Natuurlijk kon ik het niet laten om een aquarel van dit prachtige rustige rund met zijn mooie hoorns en bruin gouden vacht te maken.

verkocht


‘3 Hollandse vogeltjes’ 

30x40 cm, 2022

Hier heb ik drie mooie Nederlandse vogeltjes samen neergezet op een tak. Met dank aan het prachtige werk van de fotografe Thea de Ruijter. Zie je de kleine toeschouwer rechts onderin?

verkocht


‘kleurige Sietske’ 

30x40 cm, 2022

Een losse aquarel van mijn trouwe maatje. Een kruising Border Collie- Friese Stabij. Een zwartwitte hond die ik, in deze aquarel, hier en daar een speels kleuraccent heb gegeven.


‘Saar’ 

30x40 cm, 2022

Een onderdeel van een groot project. Een portret van de  trouwe hond van een collega. Deze komt samen met andere aquarellen in de wachtkamer van onze dierenartsenpraktijk te hangen. Wordt vervolgd!


‘Herder’ 

25x25 cm, 2022

De verwachtingsvolle blik van deze trouwe herder die opkijkt naar zijn baasje, vastgelegd in een aquarel.

€25,- inclusief passe partout


‘Sietske’ 

30x30 cm. 2022

Opnieuw mijn trouwe maatje vastgelegd met zwart en grijs pigment gemengd met water. Met mooi zachtbruine ogen.


‘Fairy winterkoninkje’ 

13x13 cm, 2022

Een prachtig vogeltje voor een klein project.  Wat is het soms leuk om kleine aquarellen te maken. De kleurcombinatie vind ik hier prachtig. Warm grijsbruin in combinatie met diepblauw. Bekijk mijn kaarten voor meer!