PORTRET

PORTRET MENS EN DIER

houtskool - grafietpotlood - gemengde technieken 

formaat in cm 1 persoon of dier
houtskool, mixed media
t/m 30x40 155,-
t/m 40x50 195,-
t/m 50x60 245,-
formaat in cm 2 personen/dieren
Houtskool, mixed media
t/m 30x40 225,-
t/m 40x50 285,-
t/m 50x60 365,-

PORTRET DIER

aquarel (kleur) 

formaat in cm 1 dier
Aquarel
t/m 30x40 155,-
t/m 40x50 195,-
formaat in cm 2 dieren
Aquarel
t/m 30x40 225,-
t/m 40x50 285,-

Prijzen zijn inclusief luxe standaard passe-partout; exclusief lijst en verzendkosten

Werkwijze

Portrettekenen- en schilderen is dankbaar werk waar véél uren in gaan zitten en waar ik, als amateur, een kleine vergoeding voor vraag. Een getekend of geschilderd portret raakt je zoveel meer dan een (digitaal bewerkte) foto. Ik maak portretten in houtskool (mens-dier), aquarel of gemengde technieken (dier) en bespreek graag de stijl die bij je past. Je ziet hierboven een aantal opdrachten die ik gedaan heb. Je kunt ook mijn portfolio bekijken om te zien welk werk jou het meeste aanspreekt.

Voor het portret wat ik schilder gebruik ik foto’s. Ik vraag je meerdere foto’s van de persoon of het dier op te sturen om een beter idee te krijgen van mimiek en karakter. Je kunt aangeven welke foto jouw favoriete is. Soms laat ik iets weg of voeg iets toe.  Ik leg de nadruk op mooie karaktertrekjes. Het wordt natuurlijk nooit  een kopie van de foto. 

Nadat duidelijk is wat je graag wilt en de specifieke wensen en prijs zijn vastgelegd, ga ik aan de slag. Het uiteindelijke resultaat blijft een mooie verrassing, want ik voeg natuurlijk mijn eigen artistieke visie en vrijheid toe. Een aanbetaling van 50% wordt vooraf voldaan, het resterende bedrag wanneer het werk bijna klaar is. 

Passe-partout 

Het portret wordt geleverd in een bijpassend luxe standaard passe-partout.  

NIEUW! NIEUW!

Indien je dit wenst kan ik bijpassende UNIEKE passe-partouts maken in alle soorten in maten. Een kunstwerkje op zich, wat helemaal past in jouw huis en naar JOUW smaak gemaakt is. Bekijk voorbeelden, ter inspiratie, onder het kopje "nieuws" of klik hier.

Inlijsten

Het portret krijg je geleverd inclusief een luxe bijpassend passe-partout. Daarnaast kan je kiezen voor een luxe unieke passe-partout (ik ontwerp deze helemaal naar jouw smaak) en lever deze naast de standaard passe-partout.

Een lijst hieromheen kan een werk maken of breken. Ook voor de bescherming is een juiste lijst onmisbaar. Je kunt zelf met het portret naar de vakman gaan. Een lijstenmaker weet wat de mogelijkheden zijn en je kunt direct zien wat je mooi vindt. Je betaalt meer, maar de service is er dan ook naar.  

Ik kan eventueel zelf het werk op de juiste manier voor je inlijsten. We bespreken jouw wensen en ik kies een geschikte lijst van zeer goede kwaliteit voor je uit. Als voorbeeld: de aantrekkelijke meerprijs voor een lijst, met gecoat echt glas, ligt tussen de 30 en 60 euro. Een lijst stuur ik niet per post op. De kans dat het glas de reis goed doorkomt is helaas niet te garanderen. Mocht je een lijst erbij willen, dan vinden we samen wel een oplossing hoe deze bij jou terecht komt. 

Wat het formaat van het geheel (portret èn lijst) betreft: Houd er rekening mee dat er altijd ruimte rondom het gezicht/kop komt. Het geheel wordt vaak 15 cm breder en hoger dan het portret. Ik kan je goed helpen bij het maken van de keuze. 

Welk formaat is eigenlijk mooi?

Rondom het geschilderde of getekende portret zelf komt meestal een passe partout of lege ruimte. Niets is onaangenamer dan te kijken naar een mooi portret in een te krap kader.  Kies je dus voor 30x40 formaat dan is het gezicht zelf ietsje kleiner dan dit formaat. Er "moet" overigens niets; alles kan, alles is bespreekbaar. Houd er ook rekening mee dat om het werk zelf ook nog een lijst komt, zie hierboven voor meer informatie over inlijsten.

Klaar en dan...

Zodra het werk klaar is, stuur ik je een foto van het (bijna)eindresultaat. Ik laat je een deel zien, anders blijft het geen verrassing. Ben je tevreden, dan vraag ik je een rest betaling te doen. Daarna wordt het werk stevig verpakt en (op eigen risico) opgestuurd. Verzendkosten zijn afhankelijk van het formaat en wijze van versturen. Indien je dit wenst kan ik het aangetekend versturen. Ophalen kan natuurlijk ook. Altijd leuk om een werk persoonlijk te kunnen overhandigen.

Hoe lang duurt het?

Houd rekening met minimaal 1-2 maanden. Dit is afhankelijk van het aantal opdrachten die ik op dat moment heb.

Nog meer...

Naast  verkoop van losse werken en portretten neem ik ook opdrachten aan zoals een tekening of schilderij van huis, haard of landschap of illustratie voor boek, folder, ansicht-, verhuis- en geboortekaart. Een lijntekening van een mens vind ik een geweldig leuke uitdaging. Neem vrijblijvend contact met mij op zodat we jouw wensen, de mogelijkheden en prijzen kunnen bespreken.