MENS - aquarel

‘Lars’ 

aquarel 30x30 cm, 2022

Mijn zoon deze keer in aquarel geschilderd. Zijn witblonde haren vielen een beetje uit de toon. Wanneer je goed kijkt zie je vaak meerdere kleuren in een voorwerp of afbeelding verschijnen, zelfs in wit en zwart. Deze kleuren heb ik flink aangedikt en met hier en daar een inktlijn gaf het dit resultaat. Totaal iets anders dan het olieverfschilderij wat ik eerder maakte van mijn zoon.


‘Hallo kleintje’ geboortekaart

aquarel 10x10 cm, 2021

Een klein portret op een geboortekaartje. Erg leuk om te maken en hoe bijzonder is het om dit in je brievenbus te krijgen bij de geboorte van een kindje.


aquarel

24x30 cm, 2021

Een explosie van kleur. Ik heb in deze studie gekozen voor felle contrasterende kleuren. Extra spetterend effect als je complementaire kleuren direct naast elkaar plaatst, bv oranje-blauw; deze liggen tegenover elkaar in de kleurencirkel. Een klein make-up geheimpje die je goed toe kan passen in een portret: breng een stipje complementaire kleur aan precies boven de iris: in dit geval warmgeel op het ooglid, precies boven de blauwe iris: hierdoor knallen de prachtige lichte ogen er nog meer uit. Mijn kleurenkennis heb ik hier volop kunnen toepassen. Geïnspireerd door het werk van Fiona di Pinto.

Verkocht