MENS - acryl/olieverf

‘walking in the rain’

40x50 cm, 2021

Op een regenachtige warme dag wandelend door de straten van een stad. Spelen met structuur, textuur en kleur. Een leuk weetje: in dit werk heb ik bouwzand van ons nieuwe huis gebruikt. Zand is een goed middel om mooie texturen en structuren  te maken. In dit werk gaat de aandacht vooral naar de rode jurk. Merk je dat je ogen ook getrokken worden naar de rode paraplu in de verte? Een trucje om je blik niet alsmaar bij de dame met de paraplu te houden. Ook de blauwe kleur links op het werk zorgt ervoor dat je verder de straat in kijkt. De kracht van kleur en contrast! Naar een werk van Andre Kohn.

195,- incl passe partout


‘Green eyes’

35x50 cm, 2021

Een portret wat ik met grove penseelstreken heb aangebracht. In de horizon heb ik met goudverf textuur aangebracht. Dit zie je nog beter wanneer je dit schilderij in werkelijkheid bekijkt.  

€175,- incl passe partout


‘Baby’ 

30x40 cm

Geweldig vind ik het om iemand te verrassen met een schilderij of tekening. Dit was een geslaagd cadeau voor de ouders van dit pasgeboren kindje. Met een paar rake penseelstreken met acrylverf kwam dit mooie nieuwe mensje op doek. Welkom op de wereld kleintje!


‘Lars’ 

40x40 cm, 2022

Opnieuw heb ik een portret van mijn zoon gemaakt. Deze keer met olieverf. Een heerlijk zomers koppie met blonde haren. Bijna vanzelfsprekend koos ik voor een frisblauwe achtergrond. Mijn schoonmoeder heeft het schilderij vol trots in haar woonkamer hangen. 


acrylverf

30x40 cm, 2020

Leren door het werk van grote meesters na te schilderen, een goede manier om technieken te oefenen. Naar een werk van de kunstschilderes Helen Scherfbeck (1862-1946). Ik vind het contrast, kleurgebruik en hoeveelheid licht-donker heel mooi in haar werk. Met een grove penseelstreek heb ik vrij vlot kleurvlakken aangebracht op gekleurd papier. En daar was de neus: bizar was het om helemaal op het eind gewoon een dikke streep wit en zwart aan beide zijden van de neus aan te brengen. Dat is wat je werkelijk ziet, maar je hersenen registreren licht en schaduw van de neus. Schilderen is vaak werkelijk schilderen wat je ziet. Ik schilder dus niet “een neus”,  maar ik schilder licht-donker, kleur en een vorm.  Wat zie jij nu, na mijn uitleg? Zie je een neus of zie je vorm-licht-donker?

€45,- incl passe partout