"Soms moet je stilstaan 

om verder te gaan dan het pad en de haast je voeren

Verder te zien dan een oogopslag

naar de wereld aan je voeten

Soms moet je stilstaan

bij het gewone

om het bijzondere te begroeten" 

(©️ gedicht op een bordje in het prachtige natuurgebied de 'Weerribben' )

Eventjes iets over mij persoonlijk: Ik ben in 1972 geboren in Etten-Leur. In het dagelijkse leven ben ik dierenarts en sinds kort ook amateurtekenaar-en kunstschilder. Op de middelbare school vond ik tekenles ‘wel leuk’. Ik was er aardig goed in, maar heb er toen niet veel mee gedaan. Door het drukke bestaan wat ik daarna kreeg vergat ik die creatieve kant een beetje. Het bleef vooral bij fotograferen van mens, dier en omgeving.

 

Een aantal jaren geleden nam ik de tijd om meer stil te staan, te observeren, bewust te kijken en te zien. Ik ben toen in de wereld van tekenen en schilderen gedoken. Sindsdien probeer ik me, met veel plezier, allerlei technieken eigen te maken; er zijn zoveel manieren van tekenen en schilderen. Hierin ben ik deels autodidact. Veel informatie, kennis en kunde heb ik gekregen door gewoon te proberen, te vallen en op te staan. Door goed te kijken naar professionals en door het volgen van webinars, workshops en korte en lange cursussen ontwikkel ik me op mijn eigen manier. Voor mij is dit een heerlijk ontspannen uitlaatklep naast het intensieve werk als dierenarts. Het is een mooie en evenwichtige combinatie. 

 

Door  mijn opleiding en vak als dierenarts heb ik een nog scherper oog gekregen voor de kleinste details. Wat ik ontzettend leuk vind is om deze details neer te zetten in een losse omgeving. In deze vrije omgeving te durven spelen met kleur, lijn en structuur. En natuurlijk is mijn kennis van de anatomie erg handig!

 

Al gaandeweg ontwikkelde ik mijn eigen stijl. De laatste tijd werk ik veel met aquarelverf, krijt en houtskool, soms zelfs samen in één werk. Al ben ik nog lang niet uitgekeken op alle mogelijkheden die er zijn met bindmiddel en pigment!

 

Regelmatig mag ik een opdracht maken. Dit is vaak een portret van mens en dier in houtskool, aquarel of gemengde technieken. Ik vind het geweldig om het karakter van mens en dier te vangen op doek. Wat is het mooi om tranen van ontroering en blijdschap te zien bij het overhandigen van een portret!

 

Laat mij je meenemen op deze creatieve ontdekkingsreis en mocht ik iets voor je mogen creëren, laat het me weten!

 

Sinds kort geef ik aquarelworkshops. Cursisten zijn heel enthousiast en ik geniet er enorm van om mijn kennis over te dragen aan jou!

Met mijn werk wil ik iets raken, jou raken. Iets moois, iets ontroerends, iets verblijdends. Het creëren en overhandigen van mijn kunstwerk en kennis aan jou, daar haal ik enorm veel plezier uit. 

 

Ik hoop je snel in kunst te mogen ontmoeten!

Lieve groet, Chantal